Lav lækkert is på kun 1 time

Mit bud på den bedste pande der findes

forside
Er i også evig trætte af jeres teflon pande, der ikke holder ret længe og bliver hurtigt dårlig??
Det er jeg, Jeg må ærlig indrømme jeg ikke er en af de mest tålmodige mennesker i et køkken, faktisk skal maden være færdig inden jeg når at komme ind af døren 😉 Det betyder så, at jeg panden bliver fyret op på det højeste blus også skal maden bare blive færdig i en fart 🙂 Det kan panden desværre ikke holde til i længden, så ofte køber jeg nye pander, da de ikke kan tåle min håndtering 😉 I kan se et gammelt indlæg jeg har skrevet om hvordan du behandler din pande rigtig her
Men jeg er en af de heldige der har fået fat, i denne her lækre grillpande fra Le Creuset. Woow siger jeg bare – den er virkelig kanon. Den er hel fantastisk at arbejde med, jeg er virkelig imponeret. jeg har manglet rigtig længe en god pande til store lækre bøffer. For gang på gang når jeg køber store bøffer og steger på mine almindelig pander så “føler” jeg at bøfferne koger istedet for at stege, da de ikke kan blive ordenlig varme.
Min fremgangsmåde med min støbejernspande:
jeg startede selvfølgelig med at vaske den grundig af og fik den tørret godt. Jeg satte panden på komfuret og startede med a skrue stille og roligt op, mit komfur går op på 6, så satte den på 2 til at starte med. Ca. 5-10 min så var panden varm, meget varm – imens fik jeg skåret bøfferne ud, skåret grønsagerne og kartoflerne blev sat over. For at opnå det bedste resultat er det vigtigt at kogeoverfladen er ordenlig varm, før man lægger bøfferne på. På den måde jeg fandt ud af at panden var varm nok, var ikke at mærke på panden, men at tag nogle dråber vand på panden, og hvis vanddråberne fordamper med det samme er panden varm nok. Jeg skruede op på det højeste for nu var panden varm også smækkede jeg bøfferne på panden og de fik to minutter på hver side, så var de klar, virkelig nemt, de hang ikke ved eller noget. Jeg slukkede for komfuret, da støbejern har en hel fantastisk eftervarme, så lod jeg dem stå, til resten af maden kunne blive færdig
bøffer lige sat på
Og tro mig bøfferne var brand varme da de kom på tallerken, de var perfekte 🙂 Hvis du synes bøfferne skal i ovnen, så ikke smid dem i et fad i ovnen, panden kan sagtens tåle ovn, husk dog håndtaget bliver møg varmt. Jeg vil lige hurtigt fortælle ingen metal redskaber i panden, kun plast, kunstof eller træ redskaber, ikke noget med at lige bruge gaflen til at vende bøfferne vel??! 😉
Jeg lod panden køle af på komfuret imens vi spiste. Aaargh øv nu skulle de huslige pligter også klares (opvasken) – men igen blev jeg dybt overrasket, jeg sikrede mig at panden var blevet kold, det var den, satte den under den varme hane med masser af opvaskemiddel og jeg brugte min opvaskebørste, den blev ren med det samme??? Jeg troede ellers jeg skulle til at døje med at rengøre den imellem rillerne, men virkelig intet problem. Da den var blevet vasket af, tog jeg faktisk bare noget køkkenrulle og fik tørret den af- HUSK den skal tørres rigtig godt af så den ikke begynder at ruste og sæt den først ind i skabet, når den er hel tør.rengøring
Jeg kan helt klart anbefale denne her pande, Le creuset har panderne i et hav af farver, så der er en til en hver stil. Jeg blev lidt lun på den nye farve de har fået sig nemlig mist gray, den er virkelig bare så flot. Husk de har også ganske almindelig støbejernpander uden riller. Grillpanden koster 1099kr, mange tænker puha sikke en dyr pande, ja det er også mange penge for en pande, lige nu og her. Men tænk på at det er en pande du har hele livet, Le creuset har nemlig livstids garanti på deres støbejern. Selvfølgelig hvis ikke det er selvforskyldt. Tænk på, i løbet af et liv hvor mange pander man køber?? Hvis vi siger du giver 400kr for en almindelig teflon pande og den holder i gennemsnit 5år (kun hvis du er god ved din pande) – på 30år bruger du ca. 2400kr på pander?? Hvor du bare kunne have købt en god pande fra start og kun brugt 1099kr. Det synes jeg giver lidt at tænke over 🙂

Panderne findes i et hav af farver

Panderne findes i et hav af farver


Det eneste negativt jeg kan sige om panden er at:
– Den er tung.
– husk vedligeholdelse – smør den ind i olie når du synes den trænger (ser tør ud)
– Lidt dyr.
– Håndtag bliver varmt (de har også med træ håndtag, det bliver ikke varmt)
Jeg har dog en del positivt at sige om panden:
– Bruges på alle varmekilder
– Kan bruges på åben ild (bål)
– En pande der kan tåle høje temperatur.
– Panden har en fantastisk eftervarme (energibesparende)
– Dit mad bliver ikke kogt med stegt på den rigtig måde
– En pande du kan have hele livet, hvis bare du passer på den.
– Nem rengøring
– Mange fede farver, så den passer til et hver køkken.

Jeg er virkelig gennemført tilfreds med min nye yndlingspande, det kunne godt være man også skulle investere i en af deres gryder i støbejern, det må være mit næste ønske 😉
Jeg vil dog sige at der findes rigtig mange mærker pander i støbejern, i lidt forskellige prisklasser, dog er jeg uvis om disse er ligeså gode, da jeg ikke selv har erfaring med dem, men det kunne være der var nogle af mine følger der har en af de andre pander der kan fortælle eller skrive om dem 😉 Jeg har fundet lidt andre pander, fra Gense, Eva Trio, Staub og Cook&baker, de ser også super lækre ud 🙂
udvalg grillpander
I kan finde de mange forskellige pander, gryder og farverne på Le Creuset hjemmeside her
I mit næste indlæg vil jeg skrive om et hel special låg som gør at vandet ikke koger over, det er en ting jeg ikke kan undvære i mit køkken, da når jeg laver mad, laver jeg alt muligt andet og glemmer tit det jeg har gang i og opdager altid forsent at det har kogt over længe :/

Håber i kunne bruge indlægget og blev lidt kloggere på støbejern, jeg giver ihvertfald 10 stjerner til denne her alt for lækre pande 🙂
NYC (1)

2 kommentarer

  • Christina

    Hei. faldt tilfældigt over din post.
    og ja vi kender vist alle det med der er langt i mellem de fode pander.
    en ting der dog var en kniv i mit kokkehjerte var da der stod opvaskemiddel. hvis det er en helt igennem støbejerns pande uden nogen form for belægning må du for guds skyld ikke bruge det. i længden vil det gøre at tingene oftes kødet begynder og sætte sig fast. hvis/ når den begynder og blive træls smider du et dækkende lag grov salt på og så godt op får varmen. det tager de urenheder der kan sætte sig

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • hej Christina. fedt trick du har med saltet. men angående med støbejernet så tror jeg du mener med de gamle støbejerns pander der ikke var godt med sæbe. Du skal tænke på at Le creuset har en glaskeramisk belægning, som gør den tåler opvaskemiddel, men tak fordi du kommentere 🙂 God aften 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lav lækkert is på kun 1 time