En god kaffemaskine der bare holder?!

Historien om Royal Copenhagen

royal-copenhagen-1

Det fineste og berømte porcelæn i danskdesign, tænk når du har sådan et produkt i hånden, står du med et 240års håndværk og tradition i hånden. Det starter helt tilbage til år 1775. Jeg synes det er fantastisk at et dansk design der er så gammelt, at det stadig lever 🙂

Jeg synes dog det er møg ærgeligt at sådan et stort dansk firma, har flyttet det meste af sin produktion til Thailand, som vi kender Royal Copenhagen er det et unikt håndværk, som er eksklusiv og det burde ikke flytte der ned (det har ikke noget at gøre med at jeg ikke mener Thailænderne ikke gør det godt nok, for det mener jeg de gør, de gør det fantastisk, taget i betrækning af, at de ikke har haft så længe til at lære håndværket, som dem der lavede det her i Danmark i sin tid.

Der males, brændes, skæres, finpudses og støbes stadig på den danske fabrik, dog er der kun en serie fra Royal Copenhagen der stadig laves i Danmark i Glostrup, nemlig Flora Danica stellet, stellet som dengang kun blev lavet til kongehuset (de bruger stadig stellet til fine gallamiddag osv.  De originale forme til nyheder, (platter, vaser og generalt nyheder) bliver stadig lavet på værkstedet i Danmark, hvorefter det bliver sendt til Thailand og bliver videre produktseret.

Tilbage i 2013 blev Royal Copenhagen opkøbt af Fiskars, som er et finsk firma, vi kender mange af produkterne her hjemme blandet andet Raadvad og Iitala.

Det er rigtig svært at lave en Royal Copenhagen tallerken, jeg har nemlig selv prøvet det. Nu er jeg ikke den mest tålmodige og kreative pige, så jeg er ikke mega stolt af min tallerken, men alligevel efter fem år ligger den stadig pænt i æsken og minderne strømmer frem hver gang jeg hiver den frem 🙂 – Jeg synes også det var fedt at selv prøve hvor svært det var, for hold da op, når man har set hvordan de “profesionelle” maler en tallerken ser det virkelig så legende let ud, men tro mig det er det ikke, jeg er venstrehåndet så det er virkelig svært at ikke tvære noget ud.  Nedeunder er der et billed af min “fine” tallerken” Jeg synes dog at det er “okay” klaret da Royal Copenhagen mener at det ca tager 4år at lære at male prof.

minegen tal

Hvis der er nogle der er i tvivl hvad det betyder det der står bag på en tallerken. Så står malernes initialer, de tre bølger, som er Danmarks tre vandveje Storebælt, lillebælt og Øresund og det kongelige stempel. Disse symboler symbolisere ægtehed, forbindelsen til kongehuset og håndens værk.

Hvis man selv vil prøve at tegne sin egen tallerken, er der ofte isenkrammere der laver kundeaftner, hvor der kommer en fra Royal Copenhagen og hjælper med at tegne din helt egen private tallerken, det er jo fantastisk, Så kan man selv mærke/føle hvor svært et håndværk det er og man får nok en lidt større forståelse for hvorfor det er så dyrt. En Tallerken har rigtig mange processor, den skal igennem før den lander i butikkerne. Jeg vil anbefale til alle, at prøve det 🙂

maldinegen

Bahne har i øvrigt lige haft en kunde aften.

Håber i kunne bruge indlægget:)

Xoxo Katja – Godaften

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En god kaffemaskine der bare holder?!